The Project

 

In enchanting Santa Margherita Ligure, ten minutes from Portofino, a plot of about 18,000 square metres that, immersed in the countryside, dominates the Gulf of Tigullio, is the subject of a prestigious housing project.

Paths and terraces, designed like the typical dry stone walls of the Ligurian tradition, run up the hill, with an altitude difference of 100 meters, and create a homogeneous and vibrant private park.

The pristine and rustic nature of the place, untouched for decades, deserves the attention, and every detail of the project has been respectful of the environment, vegetation, and typical features of rural Ligurian building.

Each of the comfortable units follows existing paths, leaning on the side of the hill, to enjoy the greatest panorama but, at the same time, thanks to the traditional architectonic design and use of local materials and finishes, gently seems to always have been a part of the natural landscape.

Genoese plasters, high slate bases, wood shutters, copper gutters, slate roofs, cut stone walkways, conceal on the inside the best modern construction solutions to unite tradition with efficiency and comfort.

For each unit, the following is provided:

  • - Photovoltaic panels and solar panels integrated in the roof for autoproduction of electricity and hot water;
  • - Large underground garages or external parking spaces;
  • - Private gardens with a barbeque area.

Two villas will be immediately equipped with a private pool.